DARMOS: ENTRE LA PALMA I LA MONA Homilia del Diumenge de Rams...

ENTRE LA PALMA I LA MONA Homilia del Diumenge de Rams Amb l’ entrada triomfal de Jesús i la benedicció de les palmes hem començat la Setmana Santa. La conclourem menjant la mona el diumenge o dilluns de Pasqua. De totes dues se n’ocupen els padrins i padrines. És l’expressió festiva del que celebrarem aquests dies, però hi ha uns esdeveniments, en principi amargs i al final tant joiosos. Iniciem l’itinerari de Jesús de Jerusalem cap al Calvari. El Dijous Sant commemorarem la institució de l’Eucaristia; el Divendres Sant, la Passió i mort del Senyor, a qui vetllarem dissabte al sepulcre. Conclourem celebrant el diumenge la Resurrecció, que comença la nit abans amb la Vetlla Pasqual, acte central de la litúrgia cristiana. El triomf de Crist sobre el mal i la mort és l’esdeveniment més important de la vida del cristià i de la humanitat sencera redimida. Entre la palma i la mona hi ha la profunditat de la Creu, mort i Resurrecció de Jesús per salvar-nos del poder del mal i del pecat a les nostres vides. La lectura de la Passió t’obre l’ànima. Obrim-la nosaltres al Senyor. Que ell pugui entrar per la porta amb els rams de la nostra acceptació personal. El dia 27 serà canonitzat Joan Pau II. Que ressonin les seves paraules: “No tingueu por. Obriu de bat a bat les portes a Crist” #Homilia #Darmos #Diumenge #Rams #SetmanaSanta #RiberadEbre #TerresdelEbre #Ebre

ENTRE LA PALMA I LA MONA
Homilia del Diumenge de Rams

Amb l’ entrada triomfal de Jesús i la benedicció de les palmes hem començat la Setmana Santa. La conclourem menjant la mona el diumenge o dilluns de Pasqua. De totes dues se n’ocupen els padrins i padrines.

És l’expressió festiva del que celebrarem aquests dies, però hi ha uns esdeveniments, en principi amargs i al final tant joiosos. Iniciem l’itinerari de Jesús de Jerusalem cap al Calvari. El Dijous Sant commemorarem la institució de l’Eucaristia; el Divendres Sant, la Passió i mort del Senyor, a qui vetllarem dissabte al sepulcre. Conclourem celebrant el diumenge la Resurrecció, que comença la nit abans amb la Vetlla Pasqual, acte central de la litúrgia cristiana. El triomf de Crist sobre el mal i la mort és l’esdeveniment més important de la vida del cristià i de la humanitat sencera redimida.

Entre la palma i la mona hi ha la profunditat de la Creu, mort i Resurrecció de Jesús per salvar-nos del poder del mal i del pecat a les nostres vides. La lectura de la Passió t’obre l’ànima. Obrim-la nosaltres al Senyor. Que ell pugui entrar per la porta amb els rams de la nostra acceptació personal.
El dia 27 serà canonitzat Joan Pau II. Que ressonin les seves paraules: “No tingueu por. Obriu de bat a bat les portes a Crist”