DARMOS: Un any mes torna la revetlla de "Sant Joan",,, un any...

Un any mes torna la revetlla de "Sant Joan",,, un any més,,, en crisi total!. Però això no és cap impediment perquè no es pugui celebrar mentre controlem la nostra economia, i perquè ho poguéssim celebrar-ho amb més comoditat. A tot els llocs s'han condicionat les revetlles d'aquests dies, perquè puguin estar a l'abast de totes les butxaques, i poguer gaudir amb sopars i balls populars, que en alguns llocs han estat gratuïts i en altres amb preus simbòlics.
Com tots els anys Darmós també ha celebrat la seva revetlla, que la podem classificar com he dit abans en una festa popular, en què s'han acoblat aquests preus simbòlics i, la col • elaboració de totes les persones que ha volgut ajudar, comptant sempre amb l'Associació de veïns que és la seva organitzadora i, la que fa possible aquests esdeveniments estivals.
Aquest any ha estat més concorregut que l'any passat, potser a causa d'aquests tres dies de festa que hagut tan seguits, en què com és costum la població per aquest s'omple de gent de fora, on aquí tenen alguns la seva segona residència, o també per als que tenen la sort de tenir feina, i han començat les vacances d'estiu triant el poble per passar-les.
Va començar la revetlla amb una tarda no gaire calorosa, mas aviat fresca pel mes en que estem, rebent la flama de Snt. Joan, que va ser portada pel Sr. alcade del municipi de Tivissa i, que va ser lliurada més tard als xiquets que estrobaven a la plaça, acompanyats de membres de l’alcaldia de Darmós, donant pas a l'encesa de la foguera i, amb aquest acte també el començament de la nit de San Joan, amb l'explosió de nombrosos petards, passant-lo "bomba" ja que no hi ha millor expressió en aquests moments per la mainada, i per lo fort que esclataven alguns d'ells. Després d'aquest sorollós espectacle i a la plaça Major de la Mata, va donar començament el popular sopar que va consistir; en pa amb tomàquet i pernil, coca de sant Joan, vi i cava. Tota aquesta vetllada va ser amenitzada per l'organista i cantant Xavi, que amb la seva música va fer ballar a tots els assistents fins a la matinada.
La festa va continuar al dia següent com a dia festiu que era, podent gaudir els que van voler de l'obertura de les piscines municipals, sent aquest primer dia gratuït per als banyistes. I finalitza’n volem felicitar a tots els Joans i Joanes, que aquest dia van celebrar el seu sant i. que pugen celebrar-lo mols anys mes.